Algemeen

Afspraak maken

Voornaam *
Achternaam *
Postcode + Huisnummer
Geboortedatum
Bent u eerder bij ons geweest?
Ja
Nee
Telefoonnummer
Mobielnummer
E-mailadres *
Huisarts
Aanmelding voor
Fysiotherapie
Fysio Fitness
Wat zijn uw klachten en hoelang heeft u deze al?
Heeft u een verwijzing?
Ja
Nee
Wat zijn uw beschikbare dagen/tijden voor afspraak te plannen?
Bent u aanvullend verzekerd?
Ja
Nee
Wat is u vraag m.b.t. de Fysio Fitness
Indien u een abonnement wel afsluiten, welke voorkeursdagen & tijden heeft u?

Vergeet bij u eerste afspraak niet uw identiteitsbewijs, evt. verwijzingsbrief en een grote handdoek mee te nemen. Wij trachten er naar binnen 1 werkdag contact met u op te nemen. Mocht u na 2 werkdagen nog niets gehoord hebben van ons, mag u altijd contact opnemen met ons op het telefoonnummer 0475-594057.

Privacy Verklaring *

Ik ben akkoord met het verwerken van mijn Persoonsgegevens en de Privacy Statement.

 • Hits: 283

Inschrijven FysioFitness

Ja , ik ben geïnteresseerd in Fysiofitness!
Neem hiervoor contact met mij op via onderstaande gegevens!

Naam:
Adres:
Postcode en woonplaats:
Geboortedatum:
Man / Vrouw:
Telefoon thuis:
Telefoon werk of mobiel:
Email: *
Bijzonderheden / voorkeur beschikbaarheid:
Ik ben akkoord met het gebruik van mijn persoonsgegevens voor het verwerken van mijn aanvraag conform de privacy verklaring.;

I accept the Terms and Conditions.

Lees meer: Inschrijven FysioFitness

 • Hits: 1046

Specialisaties

De specialisaties van Fysio Haelen

Heeft u problemen of pijn bij bewegen, wacht dan niet te lang. Soms is het duidelijk waar de pijn vandaan komt. U verstapte zich, verzwikte uw enkel of vertilde zich. Maar soms is de pijn er langzaam in geslopen. U krijgt steeds meer moeite om te bewegen, uw gewrichten voelen stram. Als u iets wilt pakken of uw jas aantrekt, voelt u pijn. U hoeft de oplossing niet te weten. Daar zijn wij voor.

Onze therapeuten zijn zeer ervaren in het behandelen van de meest uiteenlopende aandoeningen. Ook hebben wij een groot aantal specialisaties, waarover u hieronder meer kunt lezen.
De meest voorkomende specialisaties vindt u op onze homepage.

Fysio Haelen, specialisaties
Fysio Haelen - oefentherapie

Algemene oefentherapie

Fysio Haelen - dry needling

Dry needling

Fysio Haelen - manuele therapie

Manuele therapie

Fysio Haelen - longrevalidatie

Longrevalidatie

Fysiotherapie

Elk jaar gaan maar liefst 2,5 miljoen mensen naar een fysiotherapeut omdat zij klachten hebben als ze bewegen. De meeste patiënten worden door de huisarts naar de fysiotherapeut verwezen, maar dit is niet persé nodig. U kunt ook zelf rechtstreeks een afspraak maken met onze praktijk, zonder tussenkomst van de huisarts. Een van de meest voorkomende klachten is lage rugpijn zonder uitstraling. Vaak komt dat door problemen die betrekking hebben op de wervelkolom.

Gewrichten

Pijn en bewegingsproblemen kunnen te maken hebben met gewrichten. Denk aan schouder, elleboog, pols en heupen, maar ook klachten aan handen, voeten, nek, bekken, rug en kaak komen vaak voor.

Spieren, bloedvaten en zenuwstelsel

Heeft u last van pijnlijke spieren of pezen? Deze blessures kunnen ontstaan door een abrupte beweging. De fysiotherapeut kan deze klachten verhelpen. Fysiotherapie kan ook ingezet worden na een operatie bij stoornissen in het zenuwstelsel, de bloedvaten, het hart of de longen. Ook bewegingsproblemen met een neurologische of een reumatologische oorzaak kunnen behandeld worden. Of gewoon bij mensen die een dagje ouder worden en voor wie dagelijks probleemloos bewegen niet meer vanzelfsprekend is.
Het is ondoenlijk om een volledige opsomming te geven van alle klachten die behandeld kunnen worden. Daarom is het goed te weten dat u met al uw bewegingsproblemen bij de fysiotherapie terecht kunt.
Met de fysiotherapeutische behandeling, passen we natuurlijke prikkels toe om zo het herstel te bevorderen. De basis voor het behandelplan is een lichamelijk onderzoek. Uiteraard besteden wij alle zorg en aandacht aan uitleg over uw aandoening, ergonomie en de prognose. En – niet onbelangrijk – preventie, om problemen in de toekomst te voorkomen.

Mulligan concept

Fysio Haelen - mulligan concept

Schouder fysio

Fysio Haelen - schouder fysio

Manuele therapie

Een van de specialisaties binnen de fysiotherapie is manuele therapie. Het is ook bedoeld voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat: wervelkolom en gewrichten in armen en benen. De manueel therapeut kan veel stoornissen positief beïnvloeden, die worden veroorzaakt door stoornissen in de gewrichten.
Wanneer gewrichten niet goed werken, kunnen er klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan. Deze stoornissen van het gewricht noemen we ook wel functiestoornissen.
Een gewricht dat korte of langere tijd wordt overbelast, is vaak de oorzaak van de klacht. Op een gegeven moment wordt bewegen steeds moeilijker en pijnlijk. Ook kunnen de spieren verkrampen en kan uitstraling van de pijn plaatsvinden in andere delen van het lichaam. Manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten verminderen of verhelpen, uw beweeglijkheid verbeteren en daarmee ook uw lichaamshouding.
De manueel therapeut start met een screening om vast te stellen of manuele therapie voor uw klachten de juiste behandeling is. Na de screening volgt de intake en u krijgt een lichamelijk onderzoek waarbij uw houding en de bewegingen van de gewrichten worden onderzocht. Hij kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt ook de oorzaak van de klacht. Verder bekijkt hij of u andere lichamelijke problemen heeft die gerelateerd zijn aan de klacht. Tenslotte beoordeelt de manueel therapeut of uw doelstellingen haalbaar zijn en stelt samen met u een behandelplan en prognose op. Of manuele therapie uw klacht kan verminderen of verhelpen, moet blijken bij de eerste behandeling en is ook afhankelijk van uw eigen inzet.
 • Hoofd- en nekklachten
 • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in de armen
 • Rugklachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
 • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
 • Bepaalde vormen van duizeligheid
 • Klachten aan de kaak, eventueel in combinatie met nekklachten
 • Heup- en bekkenklachten
 • Beperkingen in andere gewrichten
Een manuele therapeut is een fysiotherapeut die een aanvullende opleiding manuele therapie heeft gevolgd (gemiddeld 4 jaar). Verplichte na- en bijscholing en registratie wordt verzorgd door de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). Dit betekent dat u bij een door de NVMT erkende manueel therapeut altijd behandeld wordt die ter zake kundig is.
 • Fysio Haelen - manuele therapie
 • Fysio Haelen - manuele therapie
 • Fysio Haelen - manuele therapie

Lymfedrainage- en oedeemtherapie

Wanneer er sprake is van teveel vocht in het weefsel (oedeem), kan dit behandeld worden door middel van lymfedrainage. De hoeveelheid aan vocht ontstaat meestal in de benen, maar dit kan ook voorkomen op andere plaatsen in het lichaam. Een oedeemtherapeut heeft een speciale opleiding oedeemtherapie gevolgd na de opleiding voor fysiotherapie.
Oedeem kent verschillende mogelijke oorzaken:
 • een verstoorde balans tussen het uittreden van vocht in het weefsel en opname in het bloed
 • (aangeboren) afwijkingen in het lymfestelsel
 • schade aan het lymfestelsel na een operatie, trauma of straling
 • schade aan het lymfestelsel na een (bacteriële) infectie
 • verstopping in het lymfestelsel door een tumor
 • veranderingen na gebruik van medicijnen
Fysio Haelen - lymfedrainage

Oedeem

Wanneer het lymfestelsel minder goed werkt, kan er lymfeoedeem ontstaan.

Dit is een vochtopeenhoping in de huid en in de onderhuid, waardoor een gevoel van stuwing, tinteling of pijn ontstaat. Een verminderde werking van het lymfestelsel is echter niet de enige mogelijke oorzaak voor een oedeem. Andere soorten oedeem zijn bijvoorbeeld:

Traumatisch oedeem, bv. na een botbreuk, kneuzing of operatie;

Veneusoedeem, bijvoorbeeld door een trombose, gips, ontsteking van de wanden van de venen, spataderen en aderverkalking;

Lipoedeem: een abnormale aanmaak van vetcellen.

Binnen de leer van de lymfologie wordt oedeem wordt onderverdeeld in primair, secundair en algemeen oedeem.

Het lymfesysteem

Ons lymfestelsel heeft een aantal belangrijke functies:

Het zorgt voor een goede immuniteit doordat het werkt als afweermechanisme. Bacteriën en afvalstoffen worden afgevoerd.

Goede bouwstoffen worden door het lymfestelsel omgezet tot lichaamseigen stoffen en naar de bloedbaan gebracht. Deze kunnen zo opgenomen worden in ons lichaam. Het stelsel heeft een afvoerende functie van vocht, eiwitten en andere grote moleculen.

Fysio begeleiding van sporters

Het vereist specifieke kennis en ervaring van een fysiotherapie om sporters te begeleiden. Hoewel revalidatie na een sportblessure veel overeenkomsten kent met een regulier revalidatieproces, zijn er enkele grote verschillen.
Als sporter bent u erop gebrand om zo snel als mogelijk is weer op hoog niveau te kunnen presteren. Een te snel of te langzaam opbouwen van (sportspecifieke) belasting, kan een ernstige verstoring van uw herstel betekenen en mogelijk zelfs een belemmering zijn voor volledig herstel.
Het is dus uitermate belangrijk voor sporters dat de behandelend fysiotherapie veel kennis heeft op het gebied van weefselherstel, compensatiemechanismen en sportspecifieke belasting.
Ons behandelplan bij sporters kent drie aspecten, namelijk:
 • Preventie
 • Behandelen van acute letsels
 • Behandelen van chronische klachten

Preventie

Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen. Niet alleen kunnen wij een goede inventarisatie maken van uw algemene – en sportspecifieke conditie, maar kunnen ook weefselspecifieke testen uitvoeren. Wij hebben uitgebreide kennis van de specifieke sportbelasting en daardoor kunnen wij u uitstekend adviseren over een optimale opbouw tijdens uw training en zo de kans op blessures te verkleinen. De fysiotherapeut adviseert u bij de opbouw van trainingsschema’s en/of geeft u advies over schoeisel en andere materialen.

Acuut letsel

De fysiotherapeut is ook de aangewezen persoon om acuut letsel te behandelen, zoals een verzwikte enkel, verdraaide knie of een spierscheur. Doordat er geen verwijzing meer nodig is van de huisarts, kunnen wij meteen beginnen met de behandeling van uw klachten. Het herstel kan dus ook eerder inzetten. Voor een snelle hervatting van uw sport is een juiste diagnose en behandelstrategie van uitermate groot belang.

Chronische klachten

Chronische klachten die lang aanhouden, oftewel letsels door overbelasting, vragen vaak de nodige achtergrondkennis over mogelijke oorzaken. Die oorzaak kan liggen in de tak van sport, de intensiteit van de sportbeoefening, het gebruik van diverse materialen, maar het kan ook aan de sporter zelf liggen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn zeer ervaren in het uitzoeken van de oorzaken, advies, behandeling en preventie van dergelijke klachten en letsels.

Ons team

Fysio Haelen, ons team, Rick Jacobs

Rick Jacobs

BIG registernummer: 49033988704

Praktijkhouder
Fysiotherapeut
Manueel therapeut
Neurorevalidatie
FysioFitness begeleider

Fysio Haelen, ons team, Judith Maessen

Judith Maessen

BIG registernummer: 69910223404

Fysiotherapeut
Manueel therapeut
Dry needling
Medical taping
FysioFitness begeleidster

Fysio Haelen, ons team, Huub Claessen

Huub Claessen

BIG registernummer: 59005603330

Fysiotherapeut
Manueel therapeut
Longfysiotherapeut
Claudicatiotherapeut
FysioFitness begeleider

Fysio Haelen, ons team, Sandra Smeets

Sandra Smeets

BIG registernummer: 4991975504

Fysiotherapeut
Oedeemtherapeut
Lymfe taping
Mulligan therapeut
FysioFitness begeleidster

Fysio Haelen, ons team, Niels Dullens

Niels Dullens

BIG registernummer: 19927059804

Fysiotherapeut
Osteopaat i.o.
Personal trainer
Medical taping
Fysiofitness begeleider
Fysio Haelen, ons team, Niels Dullens

Lars Hobus

BIG registernummer: 09930389404

Fysiotherapeut
Geriatrie Fysiotherapeut i.o
Neurorevalidatie
FysioFitness begeleider
Fysio Haelen, ons team, Anjes Knoops

Anjes Knoops


Receptie
Medisch secretaresse

Maak een afspraak

Lees meer: Specialisaties

 • Hits: 7511

FysioFitness

Fysio Haelen - fysiofitness

FysioFitness voor iedereen die wil bewegen

Bewegen is belangrijk

Om u in beweging te houden is fysiotherapie Haelen al 40 jaar actief in de regio Haelen-Nunhem-Buggenum. Zo kunt u bij ons terecht voor o.a. fysiotherapie, manueletherapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie, tapen en bandageren, incontinentietraining, mckenzietherapie, bekkentherapie en de beweegprogramma's voor hartfalen en COPD.

Fysiotherapie Haelen beschikt naast de reguliere behandelruimtes, op de eerste verdieping ook over een nieuw ingerichte fitnessruimte van 200 m2. In een sfeervolle ambiance worden diverse beweegprogramma’s gegeven en ook kunnen hier meerdere kleine groepen van maximaal 10 personen onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut individueel aan hun gezondheid werken.
Fysiofitness is dus voor iedereen die op een verantwoorde manier aan zijn gezondheid wil werken. Er is specifiek aandacht voor uw persoonlijke doelstellingen en eventuele klachten. Iedereen is welkom, ook mensen zonder klachten.

Fysio Haelen - fysiofitness

Naast fysiotherapie ook FysioFitness

Iemand die meer beweegt is minder vaak ziek en voelt zich over het algemeen fitter. Ook is de kans kleiner op het krijgen van chronische ziekten zoals artrose, diabetes of een hartinfarct. Het hoeft dus geen betoog dat bewegen – en dan vooral verantwoord bewegen – uitermate belangrijk is. Vanuit dat gegeven biedt FysioFitness Haelen u een uitgebalanceerd en op u afgestemd trainingsprogramma aan, zodat u uw lichamelijke belastbaarheid, conditie en kracht kunt vergroten.

FysioFitness kan worden ingezet als een onderdeel van uw revalidatie of om blessures of klachten aan uw bewegingsapparaat te voorkomen. Ook werkt FysioFitness ondersteunend bij diëten of om uw algehele fitheid en gezondheid te bevorderen.

Fysiofitness is dus bedoeld voor zowel (ex)patiënten als ook voor mensen die zelfstandig onder goede begeleiding meer willen bewegen.

Fysio Haelen - fysiofitness

FysioFitness op vaste tijden tussen 08.30 en 20.00 uur

Bent u voormalig patiënt of wilt u gewoon zelfstandig onder goede begeleiding van een fysiotherapeut meer bewegen? Dan bent u bij FysioFitness Haelen aan het juiste adres. De fitness vindt bij ons plaats in een geheel nieuw ingerichte oefenzaal op de eerste verdieping van onze fysiotherapiepraktijk. Wij werken in een persoonlijke en gezellige sfeer met de allernieuwste apparatuur van Technogym.

De FysioFitness sessies vinden plaats in de geheel nieuw ingerichte oefenzaal op de 1ste verdieping van onze praktijk voor Fysiotherapie en op vaste tijden in de ochtend, middag en avond, tussen 08.30 en 20.00 uur. Hier werken wij in een persoonlijke en gezellige sfeer met de nieuwste apparatuur van Technogym. Wij hebben voor dit merk gekozen aangezien Technogym robuurste apparatuur levert die verder computergestuurd wordt en voor iedere doelgroep goed toegankelijk is.

Start van het programma

Wij brengen eerst uw wensen en behoeften wat betreft fitnessen in kaart. U krijgt een specifieke intaketest die wordt afgenomen door een fysiotherapeut en aan de hand daarvan wordt uw fitnessniveau bepaald. Uw trainingsprogramma wordt vervolgens volledig afgestemd op uw persoonlijke doelen, mogelijkheden en wensen.
U ontvangt van ons een welness-key waarop uw persoonlijke trainingsprogramma wordt opgeslagen. Deze sleutel geeft automatisch bij elk fitnessapparaat de voor u juiste instellingen aan.

FysioFitness in groepen

Onze fitnessprogramma’s staan bekend om hun ruime, individuele aandacht en er zijn dan ook slechts maximaal 10 deelnemers die tegelijk sporten op vaste tijden onder de professionele begeleiding van een fysiotherapeut.
Iedere sporter draagt tijdens de trainingen een borstband om de hartfrequentie voortdurend te controleren. Wij maken voor u een persoonlijke trainingskaart aan zodat u uw eigen prestaties kunt volgen en zo nodig bijstellen.

Huisregels

Abonnementsvormen

 • Maandabonnement A
  1x per week: € 35,00 per maand
 • Maandabonnement B
  2x per week: € 56,00 per maand
 • Inschrijfkosten
  Intake/ fittest + Welnesskey + elastiek borstband eenmalig: € 35,00
 • Tijdens de trainingen in de sportruimte dient u sportschoenen met schone zolen te dragen. Voor mannen is het niet toegestaan om mouwloze open T-shirts te dragen. Het meenemen van een handdoek en waterbidon wordt geadviseerd.
 • Bezoekers dienen zich volgens de algemeen geldende (fatsoens-)normen en waarden te gedragen.
 • De praktijk behoudt zich het recht voor om personen die aanstootgevend gedrag vertonen te verwijderen uit de praktijk.
 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van uw persoonlijke eigendommen. Laat deze dus niet in de wachtruimte of kleedkamer achter.
 • In het geval van calamiteiten dient u de aanwijzingen van het personeel of de hiertoe bevoegde instantie (brandweer, politie) op te volgen.
 • Zonder tegenbericht (niet reanimatie-verklaring) hanteren we in de prakijk een reanimatiebeleid bij hartfalen.

Aanmelden voor FysioFitness

Fysiofitness is een uitgebreid en uitgebalanceerd trainingsprogramma om uw lichamelijke belastbaarheid, kracht en conditie te vergroten

Heeft u interesse in FysioFitness Haelen, maakt u dan een afspraak voor een intaketest.
Hierna bepaalt u zelf op welke dag en op welke tijdstippen u wilt fitnessen.

Schrijf u nu in voor FysioFitness

Lees meer: FysioFitness

 • Hits: 5275

Meer artikelen...

Bezoek ons

Napoleonsweg 62
6081 AD Haelen

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0475-594057

Openingstijden

Maandag 8.00 tot 21.00 uur
Dinsdag 8.00 tot 19.30 uur
Woensdag 8.00 tot 18.00 uur
Donderdag 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag 8.00 tot 19.00 uur

Privacy Verklaring

Alle rechten voorbehouden © , Fysio Haelen.
Website beheer en onderhoud door